Är det värt att titta på?

Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?

Översikt - Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?

Amagi Brilliant Park hade enligt min mening en ganska engagerande och intressant historia, och den kretsar främst kring restaureringen och frälsningen av en döende nöjespark av vår huvudperson Seiya Kanie. Jag kommer att hänvisa till Amagi Brilliant Park som ABP, så var medveten om det. Jag tyckte att karaktärerna var minnesvärda, men de flesta av dem hatade jag verkligen. Detta berodde på att de var extremt irriterande och krymper, även för anime-standarder. Många människor verkar dock ha en annan åsikt om ABP, och jag märkte att det gillades av många, även om jag inte kunde hitta det rekommenderat på många ställen och det var mycket svårt för mig att hitta det också.

När det gäller karaktärsutveckling och karaktärsförhållanden är de typiskt inte några. Vi ser inte om någon, mycket utveckling alls mellan karaktärerna, så få inte dina förhoppningar om du letar efter några sexuella spänningstyper mellan karaktärerna, eftersom det inte finns mycket. Så är ABP värt att titta på? Det är vad jag kommer in på i den här bloggen, så fortsätt läsa. Den här artikeln är också en Amagi Brilliant Park Review och en lista över anledningar till att Amagi Brilliant Park är eller inte är värt att titta på.

Åh, och lyssna på deras temalåt om du vill, jag tyckte det var ganska minnesvärt:

Amagi Brilliant Park - Öppning | Extra Magic Hour

Allmän berättelse - Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?

Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?
Hämtad från “Amagi Brilliant Park” avsnitt 5

Den allmänna berättelsen om ABP är ganska enkel, och jag gillade faktiskt hur historien sattes upp. Det var inte så svårt för mig att förstå och det skapade en enkel problemlösningstyp berättelse, med några ganska roliga och underhållande underberättelser längs vägen. Historien börjar med Seiya Kanie, en student vid gymnasiet där Isuzu Sento också är student på. Historien är främst effekter av väder eller inte Amagi Brilliant Park är värt att titta på eftersom du inte kommer att hänga efter karaktärer eller dialog, det är säkert.

Sento hotar Kanie med fysiskt våld om han inte hjälper henne i hennes mål att rädda ABP eftersom antalet besökare har varit under 500,000 4 i 500,000 år och om det fortfarande har under XNUMX XNUMX besökare i slutet av månaden så säljs parken till en privat företag och alla anställda under parken kommer att sägas upp. I det andra avsnittet ser vi att Sento vill att Kanie ska bli chef för parken och han håller med.

ANNONS

Kanie visar hur kompetent han är i de senare avsnitten och i det andra avsnittet när han håller ett motiverande tal om parkernas nuvarande tillstånd och alla som är anställda där. Parken måste genomgå flera stunts under månaden för att locka fler besökare. Dessa inkluderade videoband ”Systrarna”Ha på sig mycket avslöjande baddräkter och sjunga dumma slagord medan jag dansade, senare lägga upp filmerna online via en reklamtjänst för att locka fler besökare. De skapade erbjudanden som "Allt för ¥ 30". Stunts fungerar normalt och besökarna de får dagligen stiger betydligt, det är uppenbarligen väldigt nära och det gör det lite intensivt.

Längs vägen måste huvudpersonerna, mest Sento och Kanie, hantera problemet med att dö prinsessan Latifa, som är en prinsessa av ett magiskt kungarike som kallas "Mapel Land". Karaktärerna i Maple Land är väldigt konstiga och irriterande. De har formen av vanliga japanska maskotar som Moffel. Jag måste nämna att deras röster är väldigt irriterande och jag undrade ofta varför jag tittade på den här serien när de speciella scenerna i Mascots visades, så var medveten om det. Det har avslöjats att prinsessan Latifa kommer att dö om parken inte lyckas. Det avslöjades också att hon inte överträffar 14 års ålder och stannar kontinuerligt i denna ålder och aldrig växer upp. Jag har ingen aning om varför, men jag brydde mig inte om att titta på det igen för att ta reda på det, jag var bara inte så intresserad.

Jag är inte säker på om det bara var jag men jag trodde att Sento var romantiskt investerat i Kanie, men jag kunde inte riktigt hämta om hon verkligen gillade honom eller om hon bara ville ha det bästa för parken. Hon fortsatte att försöka leda honom vidare tänkte jag, men ändå gick det ingenstans, precis som de flesta karaktärbågarna i serien.

Huvudpersoner - Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?

Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?

Seiya Kanie är student på den populära gymnasiet som Sento också går på. Han visar en narcissistisk personlighet på grund av sitt arbete en barnstjärna när han var 5. Han talar ofta ner till andra och adresserar dem i en undergrävande herrgård. Detta gör honom generellt outhärdlig och ger mig inte någon att sympatisera med. Han är konventionellt attraktiv och likartad.

Han var väldigt säker och detta beror på hans utseende, även om hans personlighet är ganska irriterande och ogillbar, innehåller han mycket bra ledarskap och färdigheter för problemlösning som gör honom lite mer beundransvärd. Han kan hantera pengar och statistik bra och det gör honom effektiv på att vara chef.

Även om det verkar som om Sento och Kanie skulle vara en bra match, verkar han av någon anledning aldrig se Sento på det sättet, och jag tycker att detta väldigt upprör Sento eftersom hon ofta förödmjukas av honom eftersom han visar sig vara mycket bättre chef än hon någonsin varit.

Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?

Isuzu Sento är också student på gymnasiet som Kanie går på och enligt min mening är hon väldigt tråkig. Av någon anledning tyckte författarna att det skulle vara en smart idé att låta Sento prata nästan hela tiden med monoton röst. Det betyder att alla toner som kommer ut ur Sentos mun låter samma, det finns ingen förändrad frekvens i hennes röst. Detta gör hennes karaktär mycket smärtsam och läskig att titta på.

Även om hon är attraktiv och beskrivs som Söt hon avger inte någon känsla av individualism alls. Som jag sa, jag får inte riktigt vem jag ska sympatisera med, för det är verkligen inte Sento. Hennes ambitioner och rädslor är identiska med alla andra anställda på ABP, i själva verket är hon förmodligen i den bästa positionen, med tanke på hennes utseende, skulle hon lätt kunna hitta ett annat jobb som skulle vara ekonomiskt värt, som en skådespelare till exempel .

Hon har också (på något sätt) ett "Musket Rifle", vilket är något slags skjutvapen från 18-talet? Hon hotar ofta Kanie och de andra karaktärerna med det och släpper ut det regelbundet. Inte för att det är viktigt men det handlar om det enda intressanta jag kunde komma ihåg om hennes karaktär under hela 12 avsnitt, vilket inte är bra.

Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?

Sist vi har Prinsessan Latifa Fleuranza som jag typ av gillade men också tyckte mycket irriterande. Även om hon gömde sig efter att ha haft en allvarlig sjukdom som var livshotande. Hon pressade aldrig riktigt sina mål för parken så mycket till Kanie, och ur min synpunkt förtjänade hon inte riktigt att sättas i den positionen, med tanke på att han är biologisk ålder och sannolikt oskuld.

Hon talar normalt med en mjuk söt röst som hon normalt inte använder för mycket. Hon har egentligen inget som gör hennes karaktär intressant förutom det faktum att hon hade en terminal sjukdom och var en nuvarande prinsessa.

Jag tror att hon var kär i Kanie? Om hon var, brydde de sig inte om att avsluta det som hände mellan de två. De kunde ha gjort en avvisningsbåge med Sento också, vilket jag tyckte var en bra möjlig idé, men uppenbarligen inträffade inget sådant så få inte dina hopp.

Underkaraktärer - Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?

Anledningar Amagi Brilliant Park är värt att titta på

Karaktärerna själva är typ av unika och kan vara lite roliga ibland, om du naturligtvis gillar allt detta. Även om det kändes som om jag tittade på en barnprogram. Kanske är det bara jag men jag är inte säker, ritningsdesignen jag gillade mycket från serien så jag ger det kredit där.

Det fanns några ganska bra scener där jag letade upp och tänkte som ser bra ut. Det har en bra dynamisk historia som är lätt att följa med och veta vem du rotar för. Men jag vet att det finns massor av människor där ute som inte letar efter det här barnet. Detta förhindrar ibland att det blir tråkigt, eftersom du undrar hur parken kommer att komma ur denna speciella situation och hur Sento och Kanie kommer att rädda dem.

Om du letar efter en enkel, glad och glad början och slut typ berättelse då ABP är för dig. Jag tyckte att systrarnas funktioner var ganska engagerande, de flesta av dem var dock alla bimbos och ingen av dem hade några faktiska färdigheter. Men naturligtvis kommer vi att ha tittare som älskar all den busty action. Amagi Brillaint Park har verkligen en del av det som inte oroar dig.

Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?
“Amagi Brilliant Park” avsnitt 3

Anledningar Amagi Brillaint Park är inte värt att titta på

Ärligt talat är det ganska svårt att tänka på skäl att titta på ABP. Men jag tror att det beror på vilken typ av person du är. För mig var ABP inte vad jag ville. Det var en tydlig början att avsluta utan att några andra historibågar gick i olika riktningar eller avslutade annorlunda än hur jag trodde att de borde. Vi såg en tydlig lösning på problemet och detta var ett av de största problemen för mig när jag tittade på ABP. Men låt oss först ta bort mitt huvudproblem.

De flesta underkaraktärer, särskilt maskoterna var extremt irriterande och jag hatade dem alla. Faktum är att jag inte ens brydde mig om att titta på specialen (som var en dub) eftersom jag var så glad att det hade slutat och jag inte behövde höra deras röster någonsin igen. För det var jag tacksam. Men ja, maskoternas röster är smärtsamma, för att inte tala om Sento, som kryper mig mer än irriterar mig. Det verkar som om den här historien kunde ha skrivits så enkelt.

Jag vet att anime inte är realistiskt i alla fall men ABP är inte alls realistiskt i alla fall, form eller form. De flesta av episoderna trotsar alla aspekter av även den minsta konventionella logiken. För tittare som letar efter konflikter mellan karaktärer och mystiska plotvridningar kommer du inte att vilja hålla fast vid. Amagi Brilliant Park erbjuder inte riktigt det, det erbjuder en enkel historia med ett tydligt problem och en lösning.

Det fanns bara inget coolt slut eller knep i berättelsen för att sätta insatserna högt. Det var kul att titta på och jag blev bara intresserad när systrarna gjorde lite dum slampdans för att få fler kunder. Hela serien var riktigt glömsk och jag brydde mig inte ens att titta på specialerna som jag sa tidigare.

Slutsats

Är Amagi Brilliant Park värt att titta på?

Amagi Brilliant Park producerar verkligen en avslappnande och rolig aura, men berättelsen är inte lika rolig eller intressant som annan anime jag har sett. Om du letar efter en mer komplex och “high stakes” typ av plot, bry dig inte om ABP, men om du letar efter något att skratta åt och bara koppla av också, skulle jag ge det ett skott.

Även om en sak jag tyckte om ABP var escapism av det. Det faktum att Kanie uppenbarligen inte är så gammal och lyckas ta bort hela saken med hjälp av Sento och de andra underkaraktärerna är ganska imponerande. Jag tror att han ska vara ungefär 17 - 19 år gammal. Detta gör honom till en ganska beundransvärd karaktär och det ger oss hopp och undring när vi investerar i honom som karaktär.

Vi ser också Sentos färdigheter i de tidigare avsnitten när anläggningarna i parken börjar rinna över för att det regnar för mycket. Jag trodde att detta gav hennes karaktär lite djup och gjorde henne mer intressant och attraktiv.

Visar att titta på istället för Amagi Brilliant Park

Det finns många shower du kan titta på istället för ABP, här är några nedan som vi skulle föreslå. Även om det beror på vem du är som person, gillar vissa människor ABP på grund av hur det är. Vi är inte säkra på vilken genre ABP faller under, men det kan vara en bit av liv och äventyr. Vi skulle inte överväga romantik med tanke på omständigheterna.

Vi har samlat några som inte liknar och andra som inte är. Vi hoppas att ni kommer att njuta av dem alla.

  • Klassrummet av eliten
  • clannad
  • Säg att jag älskar dig
  • Kaguya Sama (Love Is War)
  • Svart lagun
  • Scums önskan
  • Rosario + Vampyr
  • Hur tunga är hantlarna du lyfter?
  • High School of The Dead

Som alltid är detta blogginlägg bara för att informera dig. Vi hoppas att den här bloggen, precis som alla andra, har varit effektiv när det gäller att informera dig som den borde vara. Vi strävar efter att lägga upp mer innehåll så här. Om du vill hjälpa oss kan du gilla den här bloggen och dela den om du kan. Du kan också prenumerera så att du kan få e-post varje gång vi publicerar en ny blogg.

Övergripande betyg för denna anime:

Betyg: 3 av 5.

Du kan också prenumerera på vår YouTube-kanal här: https://www.youtube.com/channel/UCRYkAdQhzg2HYxWoZrKmgdw?view_as=subscriber

Tack så mycket för läsningen, vi önskar er all lycka till.

ANNONS

Vill du ha ett snabbt arkadspel att svalna dig till? Prova Chaz Valley, gratis att spela, ingen krångel involverad, bara roligt!

Chaz Valley-spel

1 kommentar

Lämna ett svar

Translate »
%d bloggare så här: