Är det värt att titta på?

Är Grand Blue värt att titta på?

Översikt - Är Grand Blue värt att titta på?

Är Grand Blue värt att titta på?
Grand Blue avsnitt 1, säsong 1

Är Grand Blue värt att titta på? Tja, jag såg först Grand Blue när den kom ut, runt tidigt 2018 i slutet av 2017. Först förväntade jag mig inget speciellt, bara din genomsnittliga anime-serie centrerade kring ett visst ämne. Den här gången råkade det dyka, vilket initialt nådde mitt intresse. Jag bestämde mig för att prova av den anledningen, ett beslut som jag definitivt inte ångrar. Från det sätt som skämtarna är inställda till de dumma förvrängda ansikten karaktärerna drar till de galna och löjliga planerna de kommer in i, Grand Blue hade allt på plats för mig och jag njöt fullt av varje enskilt avsnitt.

Om du redan har tittat på Grand Blue och undrar om det kommer att finnas en säsong 2 kan du läsa vår artikel om säsong 2 här. Grand Blue fångade mitt öga inte för hur det är animerat utan för hur allt är inställt, men vi kommer till det senare. Jag kommer att inkludera några infoga klipp också, bara för att få mina poäng över.

Huvudberättelse - Är Grand Blue värt att titta på?

Är Grand Blue värt att titta på?
[Grand Blue avsnitt 1, säsong 1]

Historien om Grand Blue kretsar kring en dykskola som Lori (vår huvudperson) går i första avsnittet. Lori går med i Peekaboo dykskola (jag vet inte varför det heter det heller) och får omedelbart några nya vänner. Medan Lori är där möter han några nya karaktärer som vi kommer till senare. Lori kan inte simma och är rädd för havet, vill komma ut och njuta av det han försöker sitt svåraste för att övervinna sin rädsla och bli en utmärkt dykare. Det här låter lite tråkigt om dykskolan han var på inte var mer än detta. Dykskolan Peekaboo är dock inte allt som det verkar. Lori får reda på detta i det första avsnittet och det är här vi presenteras för huvudpersonerna.

Huvudpersoner - Är Grand Blue värt att titta på?

Lori - Grand Blue

Först och främst har vi Lori Kituhara är en student som har beslutat att komma till dykskolan i Japan. Han har konventionella åsikter om kvinnor, sex och arbete och tycker om att dricka alkohol. Enligt min mening verkar Lori vara en ganska enkel och jämn person, han vill bara ha det som ligger framför honom och har ett gott hjärta.

Men hans dumhet är något som kvarstår hela serien och detta är den avgörande egenskapen hos Lori som många älskar. Han verkar inte vara först alls intresserad av att dyka och det är först tills Chisa visar honom fördelarna att han verkligen inser att han tycker om det.

Chisa - Grand Blue

Nästa är Chisa Kotegawa som också går på samma dykskola som Lori i Japan. Vid första anblicken verkar Chisa vara en tyst / blyg person som inte uttrycker sina känslor offentligt. Hon springer ofta iväg när hon ställs inför situationer som vissa kan tycka vara svåra eller besvärliga.

Som Lori är hon en trevlig karaktär men kan vara lite tråkig ibland enligt min mening. Det avslöjas dock att hennes huvudsakliga intresse inte är för det motsatta könet eller något annat men enbart för dykning, och det visas att hon är mycket engagerad och dedikerad till dykning. Hon uttrycker till och med sin kärlek till dykning till Lori, och det är det som får honom att övervinna sin rädsla för vattnet.

Kouhei - Grand Blue

Sist men inte minst är Kouhei Immuhara som är vänner med Lori, även om de verkar argumentera mycket för tiden. När det gäller en berättande POV hjälper Kouhei Lori på många av sina eskapader och är ibland den som startar dem.

Han fungerar också som en rebound mellan de två, och även om de argumenterar hela tiden verkar de stödja varandra för att båda målen ska fungera i slutändan. Kouhei är en mycket rolig och rolig karaktär, särskilt när han ingår i Lori, och detta gör de två till en fantastisk komisk duo.

Underkaraktärer - Är Grand Blue värt att titta på?

Jag älskade alla karaktärer ovan och de var alla mycket minnesvärda för mig. Var och en av dem är unik och jag kan inte tänka mig en enda anledning att inte gilla dem, de är inte tråkiga eller något. Alla är väldigt roliga på det egna sättet och jag tycker att de skrevs mycket bra. Till exempel ser vi att Kouhei alltid försöker vara logisk i situationer men ändå hamnar han ibland som den som startar ett argument. Du behöver inte tycka om historien om Grand Blue för att njuta av den, men jag kan lova dig att dess komiska värde räcker.

Skäl Grand Blue är värt att titta på

Älskvärda karaktärer

Jag har sagt det tidigare men jag älskade absolut alla karaktärer i Grand Blue, även mindre karaktärer som kaptenen från Tinkerbells tennisteam eller Nojima och Yammaoto. Varje karaktär var så unik och minnesvärd, inte bara på det sätt de illustrerades, utan på sättet de skildrades och skrevs. Varje karaktär hade sina egna problem och personliga egenskaper som fortsatte genom serien hela tiden fram till de sista episoderna. Dessa karaktärer hjälper till med ska jag titta på Grand Blue? Fråga och de gav varje karaktär ett unikt drag som de exporterade på olika sätt i serien. Ta Kouhei Immuhara till exempel har han långt blont hår, en mjuk röst och blå ögon men det finns en sak till honom, han är besatt av anime ”Moster Magic Girl Lalako”. Detta gör honom ointresserad av andra tjejer eftersom de är "inte ens i samma dimension."

Roligt animerad

Jag har sett liknande anime till Grand Blue på det sätt de animeras på, men ingenting kommer nära de nivåer av animering som Grand Blue använder. Det är inget snyggt eller speciellt så att säga, men det förlitar sig främst på hur varje skämt det satte upp och följande stanslinje. Dessa punchlines läggs till med ska jag titta på Grand Blue? Varje känsla vi får se karaktären uttrycks visas i dessa extremt överdrivna ansikten och hållningar som stannar under hela serien. Jag är inte riktigt säker på om det var tänkt eller inte (ja självklart var det i viss utsträckning) men varje skämt förstärks sedan av karaktärerna med dumma handlingar som bara gör varje scen väldigt rolig.

Några av de bästa röstskådespelarna jag någonsin har hört

annonser

Grand Blue är en av anledningarna till att någon anime aldrig borde dubbas, jag tror faktiskt inte ens att det är fysiskt möjligt att göra en dubba på Grand Blue, särskilt inte för Lori och Kouhei. Om du frågar mig tycker jag att röstskådespelarna som gjorde Lori och Kouhei förtjänar jävla Emmy Awards för sitt arbete för varje sista skrik, gråt och skratt gjordes till perfektion det verkar och det gjorde varje ögonblick bara så roligt. Allt kommer att lägga till i frågan om ska jag titta på Grand Blue? och så fort du tittar på avsnitt 1 vet du vad jag pratar om.

Unik berättelse

Eftersom jag var centrerad kring en aktivitet som jag brukade delta i mig själv fann jag berättelsen om Grand Blue ganska intressant och engagerande, med hela berättelsen om att utforska det djupblå havet mycket spännande. Berättelsen ensam är egentligen inget speciellt men jag gillade det ändå. Jag tror att även utan dykaspekten och någon annan mindre unik berättelse (till exempel en gymnasium (studentråd)) skulle Grand Blue fortfarande ha varit extremt rolig och rolig eftersom de flesta komiska underberättelser inte ens har något att göra med dykning . Om du har sett klipp av Grand Blue vet du vad jag menar (Beauty Pagent Scene, Exam Scene, Tennis Scene etc). Och detta för mig bevisar i slutändan varför Grand Blue är en så bra komedi, det behöver inte ens en bra historia för att vara helt lustig. Allt detta lägger till i frågan om ska jag titta på Grand Blue?

Lysande uppsättningar

Nu vill jag inte ge för mycket bort i termer av spoilers för några skämt och stanslinjer, men om du har sett den skönhetssidiga scenen vet du vad jag pratar om. (Snälla gå inte och leta upp den scenen, titta bara på hela serien annars kommer det att förstöra den.) Så ska jag titta på Grand Blue? Jag borde verkligen ha förväntat mig något sådant men det fick mig ändå! Jag kan fortfarande titta på den scenen igen och fortfarande skratta! Hur som helst, varje gång ett skämt sätts upp i Grand Blue görs det med sådan noggrannhet att du vet när du ska skratta, inget behov av något dumt skrattspår.

Orealistisk men rolig dialog

annonser

Dialogen i Grand Blue är skriven mycket bra och till och med ögonblick som inte ens ska vara roliga (tror jag) tycker jag att jag skrattar ut. Jag är ganska säker på att producenterna fick de perfekta röstskådespelarna för jobbet, särskilt med Kouhei och Lori, eftersom varje ord som kommer ut ur deras mun är minnesvärd.

Det mesta av dialogen matchar korrekt med de porträtterade karaktärerna och jag kan inte tänka mig när som helst där dialogen inte matchade vad karaktären skulle säga, eller vad karaktären gjorde - det betyder inte att det inte är det.

Mangan kan vara lite annorlunda, men jag har inte haft förmånen att läsa den så jag skulle inte veta. Den orealistiska men roliga dialogen bidrar till frågan om ska jag titta på Grand Blue?

Skäl Grand Blue är inte värt att titta på

Tråkig animeringsstil

Det är väldigt svårt att tänka på skäl som Gand Blue inte är värt att titta på men till att börja med skulle jag säga att animeringsstilen är ganska tråkig och definitivt inget speciellt. Påverkar detta serien och vad (serien) den försöker åstadkomma? Nej, jag skulle inte ens vilja att du skulle tänka på detta som en anledning att inte titta på Grand Blue, men det växer frågan om ska jag titta på Grand Blue? Hur det ritas påverkar inte riktigt berättelsen eller skämten, det är hur det är animerat som gör det så roligt, i kombination med rösthantering och inställningar.

Nischkomedi

Det beror verkligen på vad du tycker om Grand Blue eftersom det inte är för alla. Vad jag menar med detta är att komedin kanske inte passar alla. Sexuellt innehåll är verkligen inte ett problem (inte att det måste vara, vissa tittare tycker inte om det) eftersom det inte finns så mycket av det. Grand Blue faller in i en viss typ av komedi, givet detta gör det inte mindre roligt, eftersom humor är subjektiv (mestadels). Komedietypen kan lägga till i frågan om ska jag titta på Grand Blue?

Slutsats - Är Grand Blue värt att titta på?

animerade xcoins

Grand Blue måste vara den roligaste anime jag någonsin har sett, om du inte har sett det och tänker på det, skulle jag starkt föreslå att du gör det, som jag är säker på (om du gillar anime-komedi eller bara komedi i allmänhet) du kommer inte ångra det. Karaktärerna är unika roliga och minnesvärda, rösthändelsen är perfekt (och när jag säger perfekt menar jag att jag inte kan föreställa mig någon annan människa som gör en bättre röst än de två röstskådespelarna som spelade Kouhei och Lori), dialogen är fantastisk och hur skämten är inställda och utförda är fantastiska och mycket bra gjort.

Betyg för Grand Blue säsong1:

Betyg: 5 av 5.

Om du fortfarande är osäker på om du vill titta på Grand Blue, titta bara på den här videon tills den är klar och se sedan vad du tycker. Förhoppningsvis har du bestämt dig:

Ska jag titta på Grand Blue? Det finns inte riktigt mycket anledning att inte titta på Grand Blue, om du har tid och är villig att skratta skulle jag definitivt överväga det. Vi hoppas att den här bloggen har informerat dig som den ska vara effektiv, tack för att du läste och ha en fantastisk dag.

Läs liknande artiklar:

Lämna ett svar

Translate »
%d bloggare så här: