Anime på djupet

Peach Girl - Funimations Hidden Gem

Peach Girl är en romantisk anime som ursprungligen sprang från 8 januari 2005 - 25 juni 2005 och följer historien om Momo Adachi, en gymnasiestudent i Japan. Momo har ansträngningar mot Kazuya Toujikamori, eller "Toji" som hon hänvisar till honom som, men denna kärlek ställs ständigt under rättegång av hennes så kallade bästa vän Sae (Tsai) Kashiwagi. Sae använder list och manipulerar hela skolan för att tro henne så att hon kan få saker på sitt sätt och stjäla Toji från Momo.

Översikt

Historien blir ibland otroligt djup och det är lätt att sympatisera med en karaktär eftersom vi tittarna och Momo är de enda som vet sanningen om Sae i början av berättelsen. De tekniker och metoder som Sae använder för att få folk att tro att hon är riktigt underhållande och jag är väldigt tacksam för att jag gav denna semi retro-anime en chans.

Huvudkaraktärer

Huvudpersonerna i Peach Girl var särskilt gillande och intressanta, de var också unika. Varje karaktär hade sina egna problem och olika personligheter. Jag gillade hur Kairi ursprungligen var mycket irriterande och skämtade, men hade en annan sida som var mer seriös och omtänksam. Detta var ett utmärkt tillskott till hans karaktär och det hjälpte berättelsen, liksom att ge Momo en allierad i de tidigare avsnitten. Sae gjorde en bra antagonist om du vill, även om hennes motiv för hennes handlingar utforskas. Momo kallar henne till och med "Super Sae" på grund av hur extrema hon är och det är mycket passande.

Först har vi naturligtvis Momo Adachi, en 17-årig gymnasiestudent i Japan. Momo är en sympatisk person med anmärkningsvärda personlighetsdrag som är beundransvärda. Hon är snäll, rolig, attraktiv och har god moral.

Det är inte mycket som inte gillar henne, men det är därför lögnerna som Sae sprider är så genomslagskraftiga, för de är så osanna. Detta påverkar verkligen och testar Momos karaktär när vi ser hur hon reagerar på dessa rykten om henne. Det är ett utmärkt sätt att visa karaktärsegenskaper genom att sätta dem i denna typ av situation.

Därefter har vi Kazuya Toujikamori, som är Momos kärleksintresse. Han agerar mestadels på ett visst sätt under serien och hans karaktär förändras inte så mycket.

Toji är orolig över Momos oro angående Sae och de lögner hon har spridit. Detta lämnar Momo knappast några alternativ och hennes enda vän verkar vara Kairi eftersom Toji tar Saes sida mestadels och blir offer för hennes manipulation.

Han har en bra sida och är i allmänhet en lik karaktär, han har goda avsikter och älskar Momo, detta hindrar dock inte Sae.

3: e är Kairi Okayasu som har två sidor, en som bara ses av Momo, vilket jag tyckte var väldigt intressant. Kairi agerar till en början på ett skämtsamt allvarligt sätt som verkar vara mycket motbjudande för Momo.

Kairi vill bara att hon ska vara glad och det är tydligt att han också är kär i henne. Även om han vet att han inte kan få henne, stöder han henne fortfarande och till och med ger henne råd om Toji och Sae.

Kairi är en mycket viktig och beundransvärd karaktär i serien och det gav mig verkligen något att investera i med honom som karaktär.

Sist är Sae (Tsai) Kashiwagi som agerar som seriens främsta antaganist och pojken gjorde hon inte besviken. De nivåer av list och planering som ingår i hennes planer är nästan obegripliga.

Sae spelar alla i klassen till sin fördel och använder andra underkaraktärer känslomässiga utlösare som vapen för egen vinning.

Hon gör en bra antagonist som jag sa och hennes motiv är relaterade till popularitet, svartsjuk, avundsjuka och trots, vilket gör henne till en mycket grym karaktär överlag.

Handlingen

Utan att ge för mycket bort är historien om Peach Girl ganska enkel och lätt att följa. Det finns dock några viktiga plotförändringar och subberättelser som skiljer sig från den ursprungliga berättelsen. Berättelsen går snabbt från en underberättelse till en annan och det kan ibland vara ganska svårt att bearbeta.

Men den allmänna berättelsen och innehållet i varje avsnitt sammanfattas vanligtvis i början på nästa, vilket gör det väldigt enkelt att förstå vad som hände i föregående avsnitt och vad som sker i allmänhet. Det börjar på ett ganska enkelt sätt, Momo har garvat hud, så Sae sprider ett rykte om att Toji bara gillar pojkar med garvad hud, detta får Momo att tro att Toji aldrig kommer att gilla henne och hon försöker sitt svåraste för att inte ens få någon sol under denna period.

Det är tills hon får reda på att Toji inte bryr sig om det här och sedan avslöjas sanningen. Sae verkar få glädje av sådana saker och älskar det när detta händer Momo. Hon manipulerar också hela skolan för att alltid tro på henne eftersom hon spelar offret genom att helt enkelt gråta när människor inte är på hennes sida eller helt övertygade. Efter detta övertygar Sae Toji (som aldrig har kysst en tjej förut) att han behöver öva på henne innan hon tvingar sig på Toji precis som mamma är bakom henne. Uppenbarligen såg Toji inte Momo men Sae så och allt detta var en del av hennes plan.

Karaktärskonflikt

Efter denna scen är Momo uppenbarligen mycket upprörd och hon ifrågasätter varför Toji skulle göra något sådant. Under hela tiden tröstade Kairi henne. Det ger en stor konflikt mellan fyra huvudpersoner och eftersom vi (tittarna) vet sanningen blir det extremt spännande att se Momos reaktion på hela situationen när vi vet sanningen. Det är bra att skriva och det håller dig verkligen att titta på.

Eftersom Momo är en attraktiv karaktär på många sätt är det väldigt lätt att sympatisera med henne och detta gör att antagonisten Sae fungerar så bra. Anledningen till detta är att de enda som vet sanningen är tittarna, Momo och Kairi, dess fantastiska skrivande egentligen och karaktärerna tillsammans med dialogen fortsätter bara detta ytterligare.

Poängen är att oavsett vem moraliskt fel Sae är i sina handlingar kan hon alltid komma tillbaka och vrida berättelsen till hennes fördel. Hon är uppenbart avundsjuk på Momo och detta skapar stor konflikt mellan de två.

En lysande kärlekshistoria

Anledningen till konflikten i Peach Girl kommer ofta från temat kärlek. Momo har en djup kärlek till Toji och Sae ser detta. Hon kan inte förstå varför, även när hon har allt hon vill, hela skolan mot Momo, till och med en supermodellpojkvän och alla tror henne att hon fortfarande är missnöjd. Anledningen till detta är att Toji försörjer Sae vad hennes andra pojkvän inte kan. Sae är inte ens kär i honom ännu (naturligtvis) använder honom till sin fördel.

Det är uppenbart att Sae ser att hon bara hon inte har det hon vill är Momo ovillkorlig kärlek från Toji. Hon sammanfattar sedan att det enda sättet att komma ut ur hennes otillfredsställande olyckliga och gränsöverskridna ilska tillstånd är att se till att Toji och Momo inte är tillsammans. Medan detta händer får vi en liten scen där Kairi konforterar henne när han ser att hon är upprörd.

Lämna ett svar

Translate »
%d bloggare så här: