Anime Är det värt att titta på?

Är Grand Blue värt att titta på?

Är Grand Blue värt att titta på? Tja, jag såg Grand Blue först när den kom ut, i början av 2018 eller slutet av 2017. Först förväntade jag mig inget speciellt, bara din genomsnittliga anime-serie centrerad kring ett särskilt ämne. Den här gången råkade det vara dykning, vilket väckte mitt intresse från början. Jag bestämde mig för att ge det en chans av denna anledning, ett beslut jag definitivt inte ångrar.

Från sättet som skämten är uppsatta på till de dumma förvrängda ansikten karaktärerna drar till de galna och löjliga planerna de ger sig in i, Grand Blue hade allt på plats för mig och jag njöt till fullo av varje avsnitt.

Om du redan har tittat på Grand Blue och undrar om det kommer att finnas en säsong 2 kan du läsa vår artikel om säsong 2 här. Grand Blue fångade mitt öga inte för hur det är animerat utan för hur allt är inställt, men vi kommer till det senare. Jag kommer att inkludera några infoga klipp också, bara för att få mina poäng över.

Huvudberättelsen om Grand Blue

Berättelsen om Grand Blue kretsar kring en dykskola som Lori (vår huvudperson) går på i det första avsnittet. Lori går med i dykskolan Peekaboo (jag vet inte heller varför den heter så) och får genast några nya vänner.

Medan Lori är där träffar han några nya karaktärer som vi kommer att komma till senare. Lori kan inte simma och har en rädsla för havet, eftersom han vill komma ut och njuta av det försöker han sitt bästa för att övervinna sin rädsla och bli en utmärkt dykare.

Det här skulle låta lite tråkigt om dykskolan han gick på inte var mer än så här. Peekaboo dykskola är dock inte allt som det verkar. Lori får reda på detta i första avsnittet och det är här vi presenteras för huvudkaraktärerna.

Huvudkaraktärer

Först och främst har vi Lori Kituhara en elev som har bestämt sig för att komma till dykskolan i Japan. Han har konventionella åsikter om kvinnor, sex och arbete och tycker om att dricka alkohol.

Enligt min mening verkar Lori vara en ganska enkel och rättvis individ, han vill bara ha det som finns framför honom och har ett gott hjärta.

Men hans dumhet är något som kvarstår hela serien och detta är den avgörande egenskapen hos Lori som många älskar. Han verkar inte vara först alls intresserad av att dyka och det är först tills Chisa visar honom fördelarna att han verkligen inser att han tycker om det.

Nästa är Chisa Kotegawa som också går i samma dykskola som Lori i Japan. Vid första ögonkastet, Chisa verkar vara en tyst/blyg individ som inte uttrycker sina känslor offentligt. Hon springer ofta iväg när hon ställs inför situationer som vissa kan tycka är svåra eller besvärliga.

Är Grand Blue värt att titta på?
© Zero-G (Grand Blue Dreaming)

Precis som Lori är hon en trevlig karaktär men kan vara lite tråkig ibland enligt mig. Det avslöjas dock att hennes huvudsakliga intresse inte är i det motsatta könet eller något annat utan bara i dykning, och det visas att hon är mycket engagerad och dedikerad till dykning.

Hon uttrycker till och med sin kärlek till att dyka för Lori, och det är detta som får honom att övervinna sin rädsla för vattnet.

Sist men inte minst är Kouhei Immuhara som är vän med Lori, även om de verkar bråka mycket av tiden. När det gäller en narrativ POV, hjälper Kouhei Lori på många av hans eskapader och är ibland den som startar dem.

Han fungerar också som en rebound mellan de två, och även om de bråkar hela tiden verkar de stötta varandra för att få båda sina mål att fungera i slutändan.

Kouhei är en mycket njutbar och rolig karaktär, speciellt när han ingår i Lori, och detta gör de två till en fantastisk komisk duo.

Underkaraktärer i Grand Blue

Jag älskade varje karaktär ovan och de var alla väldigt minnesvärda för mig. Var och en av dem är unika och jag kan inte komma på en enda anledning att inte gilla dem, de är inte tråkiga eller så.

Alla är väldigt roliga på sitt sätt och jag tycker att de är väldigt bra skrivna. Till exempel ser vi att Kouhei alltid försöker vara logisk när det gäller situationer men ibland slutar han med att vara den som startar ett argument. Du behöver dock inte gilla historien om Grand Blue för att njuta av den, det kan jag lova dig, dess komiska värde är tillräckligt.

Skäl Grand Blue är värt att titta på

Älskvärda karaktärer

Jag har sagt det förut men jag älskade absolut alla karaktärer i Grand Blue, även mindre karaktärer som kaptenen från Tinkerbell-tennislaget eller Nojima och Yammaoto. Varje karaktär var så unik och minnesvärd, inte bara i sättet de illustrerades, utan i sättet de porträtterades och skrevs. Varje karaktär hade sina egna problem och personliga drag som höll i sig genom serien hela vägen fram till de sista avsnitten.

Dessa karaktärer hjälper till med ska jag titta på Grand Blue? Fråga och de gav varje karaktär en unik egenskap som de exporterade på olika sätt i serien. Ta Kouhei Immuhara han har till exempel långt blont hår, en mjuk röst och blå ögon men det finns en annan sak med honom, han är besatt av animen "Moster Magic Girl Lalako". Detta gör honom ointresserad av andra tjejer eftersom de "inte ens är i samma dimension."

Roligt animerad

Jag har sett liknande anime till Grand Blue på det sätt de animeras på, men ingenting kommer nära de nivåer av animering som Grand Blue använder. Det är inget snyggt eller speciellt så att säga, men det förlitar sig främst på hur varje skämt det satte upp och följande stanslinje. Dessa punchlines läggs till med ska jag titta på Grand Blue? Varje känsla vi får se karaktären uttrycks visas i dessa extremt överdrivna ansikten och hållningar som stannar under hela serien. Jag är inte riktigt säker på om det var tänkt eller inte (ja självklart var det i viss utsträckning) men varje skämt förstärks sedan av karaktärerna med dumma handlingar som bara gör varje scen väldigt rolig.

Några av de bästa röstskådespelarna jag någonsin har hört

Grand Blue är en av anledningarna till att någon anime aldrig bör dubbas, faktiskt, jag tror inte ens att det är fysiskt möjligt att göra en dubbning av Grand Blue, speciellt inte för Lori och Kouhei. Om du frågar mig så tycker jag att röstskådespelarna som gjorde Lori och Kouhei förtjänade jävla Emmy-priser för sitt arbete eftersom vartenda skrik, gråt och skratt gjordes till perfektion verkar det som och detta gjorde varje ögonblick så roligt. Allt kommer att lägga till frågan om ska jag titta på Grand Blue? och så fort du ser avsnitt 1 kommer du att veta vad jag pratar om.

Unik berättelse

Eftersom jag var centrerad kring en aktivitet som jag brukade delta i själv, tyckte jag att berättelsen om Grand Blue var ganska intressant och engagerande, med hela berättelsen om att utforska det djupblå havet mycket spännande. Berättelsen ensam är egentligen inget speciellt men jag gillade den ändå. Jag tror att även utan dykaspekten och någon annan mindre unik berättelse (till exempel en gymnasieskola (elevråd)) skulle Grand Blue fortfarande ha varit extremt rolig och njutbar eftersom de flesta av de komiska delhistorierna inte ens har något att göra med dykning.

Om du har sett klipp av Grand Blue vet du vad jag menar (skönhetstävlingsscenen, tentamensscenen, tennisscenen etc). Och detta för mig bevisar i slutändan varför Grand Blue är en så bra komedi, den behöver inte ens en bra historia för att vara helt rolig. Allt detta bidrar till frågan om ska jag titta på Grand Blue?

Strålande inställningar

Nu vill jag inte ge för mycket ifrån mig när det gäller spoilers för några av skämten och punch-raderna, men om du har sett Beauty-agentscenen vet du vad jag pratar om. (Snälla gå inte och leta upp den scenen, bara titta på hela serien först, annars kommer det att förstöra den. ) Så ska jag se Grand Blue? Jag borde verkligen ha förväntat mig något sådant men det fick mig ändå!

Jag kan fortfarande se den scenen igen och fortfarande skratta! Hur som helst, varje gång ett skämt läggs upp i Grand Blue görs det med sådan noggrannhet att du vet när du ska skratta, inget behov av något dumt skrattspår.

Orealistisk men rolig dialog

Dialogen i Grand Blue är väldigt bra skriven och även i ögonblick som inte ens ska vara roliga (tror jag) kommer jag på mig själv att skratta ut. Jag är ganska säker på att producenterna fick de perfekta röstskådespelarna för jobbet, särskilt Kouhei och Lori eftersom varje ord som kommer ur deras mun är minnesvärt.

Det mesta av dialogen stämmer överens med karaktärerna som porträtteras och jag kan inte komma på någon gång då dialogen inte matchade vad karaktären skulle säga eller vad karaktären gjorde – det betyder inte att det inte är det .

Mangan kan vara lite annorlunda, men jag har inte haft förmånen att läsa den så jag skulle inte veta. Den orealistiska men roliga dialogen bidrar till frågan om ska jag titta på Grand blue.

Skäl Grand Blue är inte värt att titta på

Tråkig animeringsstil

Det är väldigt svårt att komma på anledningar till att Gand Blue inte är värt att titta på, men till att börja med skulle jag säga att animationsstilen är ganska tråkig och definitivt inget speciellt. Påverkar detta serien och vad (serien) den försöker åstadkomma?

Nej, jag skulle inte ens vilja att du ska se detta som en anledning att inte titta på Grand Blue, men det väcker den växande frågan om ska jag titta på Grand Blue? Sättet det är ritat på har inte riktigt någon inverkan på berättelsen eller skämten, det är sättet det är animerat som gör det så roligt, tillsammans med röstskådespeleriet och uppsättningarna.

Nischkomedi

Det beror verkligen på vad du gillar när det gäller Grand Blue eftersom det inte är för alla. Vad jag menar med detta är att komedi kanske inte passar alla. Sexuellt innehåll är verkligen inget problem (inte för att det behöver vara det, vissa tittare gillar det inte) eftersom det inte finns så mycket av det.

Grand Blue faller in i en viss typ av komedi, givet att detta inte gör det mindre roligt, eftersom humor är subjektiv (för det mesta). Komeditypen kan lägga till frågan om jag ska se Grand Blue?

Slutsats - Är Grand Blue värt att titta på?

Grand Blue måste vara den roligaste anime jag någonsin sett, om du inte har sett den och funderar på det, skulle jag starkt föreslå att du gör det, som jag är säker på (om du gillar anime-komedi eller bara komedi i allmänt) du kommer inte ångra det. Vi hoppas att vi kunde svara: Är Grand Blue värt att titta på?

Är Grand Blue värt att titta på?
© Zero-G (Grand Blue Dreaming)

Karaktärerna är unikt roliga och minnesvärda, röstskådespeleriet är perfekt (och när jag säger perfekt menar jag att jag inte kan föreställa mig någon annan människa som gör en bättre voice-over än de två röstskådespelarna som spelade Kouhei och Lori), dialogen är fantastisk och sättet som skämten ställs upp och utförs på är fantastiska och mycket välgjorda.

Betyg för Grand Blue säsong1:

Betyg: 5 av 5.

Om du fortfarande är osäker på om du vill se Grand Blue eller inte, titta bara på den här videon tills den är klar och se sedan vad du tycker. Förhoppningsvis har du bestämt dig:

https://www.facebook.com/100860831773122/videos/1036898133451401

Ska jag titta på Grand Blue? Det finns inte riktigt mycket anledning att inte titta på Grand Blue, om du har tid och är villig att skratta skulle jag definitivt överväga det. Vi hoppas att den här bloggen har informerat dig som den ska vara effektiv, tack för att du läste och ha en fantastisk dag.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Translate »
Ads Blocker Image Drivs av Code Help Pro

Annonsblockerare upptäckt!

Vi har upptäckt att du använder tillägg för att blockera annonser. Vi erbjuder 99 % av vårt innehåll GRATIS, vänligen stäng av din annonsblockerare medan du använder vår webbplats. Tack.

Powered By
Bästa Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock